Artikler om Armenien

07. maj 2018 Armenien, Rusland, Samfund

Et nyt kapitel i Armeniens historie hver eneste dag

AFSÆTTELSE | Den 23. april trådte Armeniens premierminister Sersj Sargsjan tilbage. Dagen efter, den 24. april, markeredes Det Armenske Folkedrab i efterdønningerne af fejringen fra dagen før. Marie Hermine Markossian analyserer.

28. maj 2017 Armenien, Aserbajdsjan, Debat

– Faren er krig udløst af et fejltrin

GEOPOLITIK | Nagorno-Karabakh-konflikten involverer ikke kun Aserbajdsjan og Armenien, som kæmper om retten til det autonome område. Andre militærmagter i regionen har også store interesser i situationen. De lokale myndigheder i de facto-republikken er ikke selv inddraget i forhandlingerne. Marc Fornós har interviewet Richard Giragosian i Jerevan, Armenien.

06. maj 2017 Armenien, Samfund

Sikkerhed og nationalisme i Armenien

KONFLIKTER | Ved det seneste valg i Armenien vandt det siddende parti med overvældende majoritet. Sejren var ikke overraskende, men en forsættelse af en næsten tyve år lang regeringsperiode, i hvilken politikken har været drevet af en diskurs om militære konflikter, nationalisme og national sikkerhed. Af Maria Møller Kursch.

24. maj 2016 Samfund, Armenien, Aserbajdsjan

En frossen konflikt er ved at tø

KRIG I KAUKASUS | Konflikten om Nagorno-Karabakh er ikke en fastfrossen konflikt som de andre i det tidligere Sovjet. 110 mennesker mistede livet i april, og et edderkoppespind af geopolitiske interesser truer med at destabilisere hele Sydkaukasus. Ann Sander Nielsen analyserer.

28. juni 2015 Armenien, Samfund

Armeniens ungdom i elektrisk folkeoprør

OPRØR | Store demonstrationer er brudt ud i Armeniens hovedstad Yerevan. Folk er utilfredse med varslede elpris-stigninger. Men man kan ikke slippe tanken om at oprøret stikker dybere og får tankerne hen på Ukraines Maidan-oprør. De unge armeniere vil også have forandring.

21. januar 2015 Samfund, Rusland, Armenien, EU

Kærlighed eller tvangsægteskab?

TOLDUNION | Ved årsskiftet trådte den Eurasiske Økonomiske Union i kraft, og med den begyndte en ny virkelighed for de fire medlemslande Rusland, Hviderusland, Kasakhstan og Armenien. Armenien er nyeste medlem i klubben, og stemte så sent som i december for indlemmelse i den kontroversielle Union. rØST’ analyserer.

06. november 2013 Østeuropa, Rusland, Estland, Letland, Litauen, Ukraine, Hviderusland, Armenien, Aserbajdsjan, Georgien

Utopisten, der ændrede historien

BOGANMELDELSE | Kurt Jacobsen: Lenin – En biografi. 382 sider. Informations Forlag (2013). 349 kr. Anmeldt af Jens Geisler.

04. juli 2013 Sydøsteuropa, Østeuropa, Centraleuropa, Serbien, Kroatien, Kosovo, Bulgarien, Bosnien-Hercegovina, Albanien, Rumænien

Rapport: Demokratiet i krise i Øst

ANALYSE | Transition er ikke en lineær proces fra diktatur til demokrati. Processen kan også gå i stå eller tilbage. Det fremgår af dette års tilstandsrapport fra Freedom House over den tidligere østblok. Peter Zacho Søgaard har læst rapporten.

24. maj 2012 Armenien, Debat

Valgfusk skaber spændinger i et prøvet Armenien

ANALYSE | Redaktør Torgny Hinnemo fra den svenske akademiske blog om Østeuropa Världen Österut kommenterer på valget i Armenien.

07. maj 2012 Armenien, Østeuropa, Samfund

Armenerne bestod den demokratiske lakmusprøve

VALG | Armeniens valg forløb uden store udemokratiske tricks, da armenerne 6. maj gik til stemmeurnerne i den kristne kaukasiske republik.

10. oktober 2011 Armenien

Demonstrationer stopper i Jerevan

PROTEST | I otte dage har den armenske opposition, Den Armenske Nationale Kongres (HAK), belejret Frihedspladsen i den armenske hovedstad Jerevan med telte og flere tusinde demonstranter. I går (9/10) ophævede HAK-lederen Levon Ter-Petrossian demonstrationen.

24. juni 2011 Samfund, Sydøsteuropa, Moldova, Rumænien, Tyrkiet, Albanien, Bosnien-Hercegovina, Bulgarien, Kosovo, Kroatien

Nye medlemslande stadig EUs suverænt fattigste

BNP-OVERBLIK | De nyeste tal fra Eurostat viser, at der stadig er et stykke vej, før de nyeste medlemslande er på indkomstniveau med 'de gamle'.

02. april 2011 Østeuropa, Armenien

Partiformand slutter sultestrejke

POLITIK | Formand for det armenske liberale oppositionsparti Zharangutiun (Arv), Raffi Ovannisyan, sluttede onsdag 16 dages sultestrejke efter lægelige anmodninger. Sultestrejken var en protest imod den siddende regering under det nationalkonservative Republikanske parti HHK.

09. juni 2010 Samfund, Polen, Rusland, Ukraine, Estland, Letland, Litauen, Hviderusland, Slovakiet, Tjekkiet

Ufred i Rusland og Georgien

FRED | Global Peace Index har siden 2007 årligt forsøgt at sætte tal på, hvor fredelige verdens lande er. På det seneste indeks fra 8. juni 2010 ligger Georgien og Rusland i bunden som nummer 142 og 143 ud af 149 lande (på en liste, hvor nummer et er toppen).

12. maj 2010 Samfund, Polen, Rusland, Ukraine, Hviderusland, Moldova, Armenien, Aserbajdsjan, Georgien

Åbne grænser mod øst

VISUMFRIHED | EU tager formodentlig et stort skridt mod visumfrihed med Rusland på et topmøde 31. maj. Polen og andre presser på for også at inkludere Ukraine og andre Post-sovjetiske lande.

Søg

Vælg land
Østeuropa
RSS
Få nyheder og analyser fra Magasinet rØST som RSS-feed, læs mere her.
Nyhedsbrev

<