Artikler om Cypern

22. februar 2013 Sydøsteuropa, Cypern, Debat

Cypern – en lille EU-stat med store problemer

KLUMME | På søndag afholdes anden runde af præsidentvalget på Cypern. Den konservative Nicos Anastasiades forventes at vinde valget. Han overtager i så fald et økonomisk kaos og en frosset konflikt med den tyrk-cypriotiske nord-ø. Peter von Kohl ser nærmere på den lille ø-stat med de store problemer.

21. september 2012 Debat, Cypern, Sydøsteuropa

Cypern skal bevise, de mestrer opgaven som formandsland

INTERVIEW | Det er vigtigt for Cypern at få demonstreret, at de kan lede EU-formandskabet professionelt og sikkert på trods af økonomisk krise - og på trods af den uløste konflikt med Tyrkiet, som fastholder et splittet Cypern. Det vurderer Cypern-ekspert Mogens Pelt. Artiklen er bragt i samarbejde med Altinget.dk.

04. september 2012 Rumænien, Tyrkiet, Albanien, Bosnien-Hercegovina, Bulgarien, Kosovo, Kroatien, Makedonien, Montenegro, Serbien

Tid til en union på Balkan

KOMMENTAR | Der er lang vej til, at hele Sydøsteuropa er del af EU. Men et større samarbejde imellem landene på Balkan allerede nu, vil styrke regionen betydeligt, mener Kristoffer Hecquet i dette indlæg.

23. august 2012 Cypern, Grækenland, Debat

Grækenland trækker EU-formandsland med sig i dybet

ANALYSE | Den cypriotiske banksektor er dybt involveret i den græske gældskrise og EU's nuværende formandsland måtte for nylig bede om EU-lån. Simon Fløe Nielsen ser nærmere på krisen i Cypern.

01. august 2012 Rumænien, Bulgarien, Montenegro, Serbien, Grækenland, Cypern, Rusland, Litauen, Ukraine, Slovenien

Østeuropa i Juli

TILBAGEBLIK | Magasinet rØST byder velkommen til en ny sæson efter sommerpausen med et overblik over julis vigtigste begivenheder.

21. juni 2012 Debat, Cypern, Grækenland

Frygt for ufrugtbart cypriotisk EU-formandskab

ANALYSE | EU’s mest fjerne medlem, Cypern, bør udnytte sin chance som unionens centrum til at vise, at man kan opnå resultater. Men oddsene er små for den delte ø med en turbulent fortid, skriver Simon Fløe Nielsen.

12. januar 2012 Debat, Sydøsteuropa, Tyrkiet, Cypern, EU

Tyrkiet er en del af Europa

KLUMME | Danmarks EU-formandskab er en unik chance for at sætte skub i forhandlingerne med Tyrkiet. For Tyrkiets plads er inden for EU’s grænser, idet historiske og kulturelle tilhørsforhold må vægte højere end geografiske argumenter. Det skriver Zeb Meier Watz i denne klumme.

03. november 2011 Samfund, Sydøsteuropa, Cypern

Møde mellem Ban Ki-Moon og de cypriotiske ledere

FORHANDLINGER | På trods små fremskridt virker FN’s målsætning om en løsning af konflikten på Cypern inden østaten overtager EU-formandskabet i anden halvdel af 2012 urealistisk, vurderer lokale iagttagere.

19. oktober 2011 Debat, Sydøsteuropa, Tyrkiet, Makedonien, Grækenland, Cypern, EU

Fyr op under FYROM

KLUMME | NATO bør indkalde EU-toppen plus Grækenland, Tyrkiet, Cypern og Makedonien, og tvinge Grækenland til at løse problemerne med sine naboer. Ellers bør EU smække kassen i, og NATO smide Grækenland ud, skriver Peter von Kohl i denne klumme.

24. juni 2011 Samfund, Sydøsteuropa, Moldova, Rumænien, Tyrkiet, Albanien, Bosnien-Hercegovina, Bulgarien, Kosovo, Kroatien

Nye medlemslande stadig EUs suverænt fattigste

BNP-OVERBLIK | De nyeste tal fra Eurostat viser, at der stadig er et stykke vej, før de nyeste medlemslande er på indkomstniveau med 'de gamle'.

28. maj 2011 Debat, Sydøsteuropa, Cypern, Grækenland, EU

EU’s rødeste præsident blegner

KLUMME | Journalist Peter von Kohl skriver i denne klumme om udsigterne til forsoning for mellem græsk- og tyrk-cyprioterne, efter Cyperns valg sidste søndag. Valget blev et nederlag for den regerende koalition med præsident Christofias i spidsen, muligvis på baggrund af Christofias’ pragmatiske linje overfor Nordcypern.

26. maj 2011 Debat, Sydøsteuropa, Cypern, EU

Delt østat med mange udfordringer

ANALYSE | Det cypriotiske valg i søndags blev en kneben sejr for det konservative parti DISY overfor det regerende kommunistiske parti AKEL. Simon Fløe Nielsen fra den Danske Ambassade i Nicosia analyserer her valgresultatet, og kigger på nogle af Cyperns kommende politiske udfordringer.

22. maj 2011 Cypern, Samfund, EU

Tæt løb i valg på Cypern

VALG | I dag (22/5) er der parlamentsvalg på Cypern. Der er udsigt til at det bliver tæt løb imellem de to største partier, det kommunistisk funderede Akel og det konservative Disy. Det nordlige Cypern deltager ikke i valget.

23. januar 2011 Debat, Sydøsteuropa, Grækenland, Tyrkiet, EU, Cypern, Makedonien

Droutsas vil synliggøre Grækenland

BAGGRUND | Grækenlands udenrigsminister Dimitris Droutsas fremlagde for nyligt sit lands kommende udenrigspolitiske linje ved FN’s generalforsamling. Liv Holm Andersen har taget et nærmere kig på den græske udenrigspolitik.

13. januar 2011 Tyrkiet, Sydøsteuropa, Debat, Cypern, EU

Tyrkiet tvinger EU til handling

KLUMME | Når EU’s udenrigsminister, Cathrine Ashton, besøger Tyrkiet den 13. og 14. i denne måned, for derefter to uger senere at vende tilbage til Istanbul, så er den egentlige anledning Iran. Journalist og bestyrelsesmedlem af Nyt Europa, Peter von Kohl, står bag denne klumme.

14. oktober 2010 Cypern, Tyrkiet, Samfund

Cypriotiske forhandlinger

POLITIK | EU’s kommissær for udvidelse Stefan Füle besøgte i går Cypern for at åbne den syvende forbindelse imellem nord og syd på den nordvestlige del af øen. Samtidig pressede han på for at få de lokale politiske ledere til at enes.

Søg

Vælg land
Østeuropa
RSS
Få nyheder og analyser fra Magasinet rØST som RSS-feed, læs mere her.
Nyhedsbrev

<