Samarbejdspartnere

EUROPA-NÆVNET er en offentlig fonde, der støtter oplysning og debat om EU og Europa. Europa-Nævnet har støttet oprettelsen af Magasinet rØST, udviklingen af debat- og kommentar-delen på hjemmesiden, samt ikke mindst konferencen "Forandringer i Østeuropa - 25 år efter Murens fald".

 

BALTIC WORLDS er et svensk-baseret akademisk kvartalsmagasin, der dækker landene omkring Østersøen. Baltic Worlds har særligt fokus på de østeuropæiske lande og tager ofte fokus på lande som Ukraine eller Albanien, som ligger i periferien. Det er Centre for Baltic and East European Studies på Södertörn Universitet, der står bag udgivelsen. Magasinet er gratis. Læs mere på www.balticworlds.com

 

BALKANGRUPPEN er en analyseenhed, der har til formål at oplyse om politiske forhold i Sydøsteuropa i dag - og hvilken rolle Danmark og det internationale samfund spiller i regionen og overvåger landenes bevægelse mod EU-medlemsskab. Balkangruppen formidler viden og meninger gennem artikler, debatindlæg og diverse arrangementer, og står bl.a. for Balkan Film Festival.

 

SILBA er en dansk organisation, der opstod i forbindelse med bestræbelserne på demokratiering i Baltikum, og som siden har hævet blikket til bl.a. Moldova, Ukraine, republikkerne i Kaukasus og Hviderusland. SILBA står for talrige arrangementer i Danmark og i udlandet, herunder valgobservationer, seminarer og foredrag.

 

ALTINGET | EU er Netavisen Altinget.dk's EU-portal. Makagasinet rØST samarbejder med Altinget | EU om deling af relevante artikler og oplysninger.

 

OPLYSNINGSFORBUNDET DEO har som formål at fremme debat og oplysning om Den Europæiske Union. Ud fra en demokratisk tankegang ønsker DEO at aktivere flest muligt i en alsidig og fordomsfri debat om det europæiske samarbejdes indhold og rammer. DEO arrangerer et væld af forskellige debatarrangementer, arbejder med undervisning og udgiver Magasinet Notat. Den 17. juni afholdte Oplysningsforbundet DEO og redaktørerne på Magasinet rØST et aftenmøde om Baltikum efter 6 år i EU, hvor vi også fortalte om ideerne bag magasinet. Læs mere på Oplysningsforbundet DEO's hjemmeside.

 

MAGASINET EUROPA er et nyt månedsmagasin, der på en frisk og tilgængelig måde skriver om global politik og kultur, set fra Danmark og Europa. Magasinet har samtidig et helt unikt fokus på Europa, og mener, at det er nødvendigt at skrive både mere og bedre om vores fælles og farverige europæiske baghave. Magasinet Europa arbejder tæt sammen med rØST i forhold til dækning af Østeuropa samt generel artikeludveksling.

 

Världen Österut er en blog om den tidligere "Østblok" redigeret af Sällskabet för studier av Ryssland, Öst- och Centraleuropa och Centralasien. 200 eksperter og kommentatorer er tilknyttet. Magasinet rØST samarbejder med Världen Österut om formidling og deler og refererer desuden til hinandens artikler.

 

 

MAGASINET NOTAT er et månedsmagasin, der bedriver kritisk journalistik om demokrati og Europa. Magasinet har redaktionel frihed og udgives af Oplysningsforbundet DEO. Magasinet udkommer månedligt. Hvert nummer graver lidt dybere i et væsentligt og aktuelt tema, præsenterer et interview om demokratiets tilstand, og bringer aktuelle historier om livet i EU. Vi har samarbejdet med Magasinet Notat om deres temanummer om Baltikum, der udkom 1. maj.

 

NYT EUROPA er en dansk centrum-venstre organisation, der arbejder for et demokratisk og stærkt EU. Nyt Europa ser EU, som et vigtigt redskab i kampen for en globalisering med et menneskeligt ansigt. Nyt Europa arbejder på at udvide netværket på tværs af landegrænser, og på at udvikle centrum-venstre-samarbejdet i EU. Vi har samarbejdet med Nyt Europa om deres nyhedsbrev fra 12. maj med reportage fra Letland.

 

DEO UNDERVISNING er et samarbejde mellem EU-netværket for samfundslærere og Oplysningsforbundet DEO, der har til formål at understøtte undervisningen i EU-emner på de gymnasiale uddannelser. DEO Undervisning producerer bl.a. temapakker og arrangerer EU-cafeer, hvor gymnasieelever bliver aktiveret og inddraget i relevante EU-emner.

 

PERESTROJKA er netavisen på Afdeling for Østeuropastudier (OES), Aarhus Universitet, der er drevet af studerende. Afdeling for Østeuropastudier dækker over fagene Østeuropastudier, Ungarsk, Tjekkisk, Bosnisk-Kroatisk-Serbisk og Russisk. Perestrojka skriver om bl.a. politik, historie, kultur, litteratur, mad, musik og rejser. Eneste krav er, at artiklen handler om det, de betegner som Østlandene. Magasinet rØST har bl.a. byttet og delt anmeldelser og temaartikler med Netavisen Perestrojka.

 

Polennu.dk er en uafhængig dansk netavis, der bringer daglige nyheder året rundt om Polen på dansk.

 

ØSTEUROPASTUDIER er faglig portal for studerende, alumni og undervisere på Øst- og Sydøsteuropastudier på Københavns Universitet. Portalens formål er at fungere som talerør for fagets interesser og som en platform for vidensdeling omkring de østeuropæiske sprog og kulturer.

Søg

Vælg land
Østeuropa
RSS
Få nyheder og analyser fra Magasinet rØST som RSS-feed, læs mere her.
Nyhedsbrev

<