Om Magasinet rØST



Formål, baggrund og målgruppe

Retningslinier for skribenter

Kontakt os på redaktion@magasinetroest.dk, hvis du ønsker at bidrage.

—————————————————————————————————————————————

 

Redaktion og skribenter

Magasinet rØST har tre geografiske redaktører: Øst, Central og Sydøst, samt en kultur- og litteraturredaktør. Hovedredaktionen består af Kristoffer, Michael, Jesper, Ismar, Louise, Rasmus, Kristian og Niels.

 

Kristoffer Friis Hecquet (KFH)

kristoffer@magasinetroest.dk

Kristoffer er cand.mag. i historie og Europastudier. Har studeret i Vilnius og arbejdet og boet i Sarajevo. Har desuden arbejdet som 2. assistent MEP i Europa-Parlamentet og som kommunikationsmedarbejder hos Nyt Europa, Global Citizen og FFD. Han er i dag projektleder på Altinget.dk. Idémand bag og arrangør af flere film festivaler om Østeuropa. Er specialiseret i EU og EU’s relationer med Vestbalkan. 

 

Louise Buxbom (LB)

louise@magasinetroest.dk

Louise er cand.scient.pol fra Københavns Universitet. Hun har beskæftiget sig med Balkan gennem sit arbejde som trainee i Europa-Kommissionens Generaldirektorat for Udvidelse, studier i Slovenien, praktik på Danmarks ambassade i Beograd og rejser i regionen. Desuden har hun skrevet speciale om serbisk EU integration. Hun har desuden arbejdet i Udenrigsministeriet og er nu ansat som underviser på HF.

 

Ismar Dedovic (ID)

ismar@magasinetroest.dk

Ismar er ekstern lektor på Balkanstudier og kandidat i historie på Københavns Universitet. Har en BA i historie og Balkanstudier ved KU og har arbejdet som forskningsassistent på Balkanstudier. Var formand for Foreningen af Bosniskhercegovinske Studerende (UBS) i København og senere for Bosnisk Ungdoms Forbund (BUF) i Danmark. Er nu tilknyttet BUF som særlig konsulent. Er bestyrelsesmedlem i Balkangruppen. Særlige interesseområder er Jugoslaviens og de jugoslaviske efterfølgerstaters historie, kultur og politiske udvikling.

 

Peter Zacho Søgaard (PZS)

peter@magasinetroest.dk

Peter er cand.mag. i samfundsfag og historie og har skrevet speciale om Ukraines udenrigs og sikkerhedspolitik fra 1991-2004. Han har også beskæftiget sig med Slovakiet og Tjekkiet gennem studiet. For Magasinet rØST har han særligt fokus på Ukraine. Han er redaktør og skribent for Magasinet rØST med speciale i Ukraine.

 

Kristian Foss Brandt

kristian@magasinetroest.dk

Kristian er freelancejournalist i sit eget firma, Korrespondenten. Er uddannet journalist fra journalisthøjskolen i Århus og er i gang med en BA i Balkanstudier ved Københavns Universitet. Har tidligere boet og studeret i Prag, hvor han skrev sin bacheloropgave om forholdene for romaer i Tjekkiet (der bl.a. afkastede en artikelserie her på siden). Har rejst meget i Østeuropa og blandt andet dækket valg i Georgien og Armenien. Er i dag bosat i Zagreb. Særlige interesseområder er politiske og kulturelle forhold i Central- og Østeuropa.

 

Annika Maigaard Mogensen (AMM)

annika@magasinetroest.dk

Annika er uddannet i statskundskab. Hun har en stor interesse for Balkan og Øst efter at have været i praktik på den danske ambassade i Serbien, studier i Slovenien og adskillige rejser på Balkan, Ukraine og Sydkaukasus. -Har også lavet mange ungdomsprojekter og valgobservationer i fx Moldova, Georgien og på Balkan gennem civilsamfundsorganisationen SILBA. Pt arbejder Annika for EU kommissionens generalsekretariat for humanitær hjælp og krisestyring (DG ECHO) i Bruxelles, blandt andet med krisen i Ukraine. Hun er tidligere debat og Østredaktør på rØST og skriver artikler om Aserbajdsjan, Ukraine og Balkan.

 

Mia Tarp Hansen (MTH)

mia@magasinetroest.dk

Mia er uddannet i russisk sprog og samfund ved Københavns Universitet, og har skrevet speciale om sprogpolitik i Kazakhstan. Hun har været i praktik ved Det Danske Kulturinstitut i Skt. Petersborg i Rusland, og boede som ung med sin familie i Kazakhstan. I dag skriver hun Ph.D russisk-centralasiatiske relationer i Melbourne, Australien. Hendes nøgleområder er Rusland og de centralasiatiske lande, primært Kazakhstan, Kirgistan og Tadjikistan. Hun har desuden en stor interesse i de postkommunistiske lande i Europa og deres forhold til Rusland og Vesten.

 

Stifter

Michael Birkkjær Lauritsen (MBL)

michael@magasinetroest.dk

Michael er cand.mag. i historie og Europastudier. Har studeret i Krakow, været i praktik på den danske ambassade i Warszawa og rejst i Central- og Østeuropa, især Polen og Baltikum. Er ansat i Oplysningsforbundet DEO, hvor han arbejder med formidling, journalistik, debat og rejser (om og til EU og Østeuropa). Er specialiseret i EU og de nye østeuropæiske medlemslandes rolle i unionen, med geografisk fokus på især Polen.

 

Jonathan Nielsen (JN)

Jonathan er uddannet cand.jur. ved Københavns Universitet, og har skrevet speciale om EU’s forhold til Hviderusland. Jonathan har også boet og studeret russiske ved det Hviderussiske Statsuniversitet i Minsk og har gennemført en række projekter i landet. Han har rådgivet både dansk presse og internationale diplomater om hviderussiske forhold, og arbejder til hverdag som politisk konsulent på Christiansborg og sidder i byrådet i Hillerød.

 

 

Niels Jegind

niels@magasinetroest.dk

Niels er cand.mag. i offentlig administration og kultur- og sprogmødestudier fra Roskilde Universitet og har en mastergrad i europæiske studier fra Europakollegiets campus, Natolin i Warszawa. Han har blandt andet været i praktik på den danske ambassade i Beograd og har rejst i Øst- og Sydøsteuropa, navnlig i Ukraine, Moldova, Kaukasus og Vestbalkan. Har arbejdet i forskningsministeriet og er nu ansat i generalsekretariatet i EU-kommissionen. Interesserer sig i især for EU-udvidelse og EU’s udenrigspolitik mod sine nære nabostater mod syd og øst.

 

Skribent - Ungarn

Krisztina Vas Nørbæk (KVN)

Krisztina er født og opvokset i Ungarn og er uddannet organist og dirigent fra konservatorierne i Budapest og i København. Hun er bachelor i musikvidenskab og studerer kulturformidling på Københavns Universitet. Siden 2003 har hun været ansat som organist og kantor i Messiaskirken, Charlottenlund.

 

Rasmus Bertelsen (RB)

rasmus@magasinetroest.dk

Rasmus er cand.mag. i litteraturvidenskab med sidefag i russisk fra Syddansk Universitet i Odense. Han har tidligere boet i Skt. Petersborg og har skrevet speciale om Pusjkin, Gogol, Dostojevskij og Belyjs forhold til Skt. Petersborg.

 

Stifter

Jesper Pørksen (JP)

jesper@magasinetroest.dk

Jesper er cand.mag. i historie og russisk. Har studeret i Skt. Petersborg, arbejdet en årrække i Flensburg og Berlin - med bl.a. mindretalsspørgsmål, kulturmøder, turisme og undervisning. Har rejst i Central-, Østeuropa og på Balkan. Arbejder til dagligt i Dansk Cyklist Forbund som international projektleder. Er specialiseret i migration, mindretal, turisme og kulturhistorie med geografisk fokus på Rusland, Ukraine, Baltikum.

 

Stifter

Anders Holst Bundgaard (AHB)

anders@magasinetroest.dk

Anders er cand.mag. i historie og religionsvidenskab og tidligere Sydøsteuroparedaktør på rØST. Har studeret et år i Vilnius, og har arbejdet på den danske ambassade i Warszawa. Har er specialiseret i forhold på Balkan og er tidligere formand Balkangruppen. Har arbejdet for Europabevægelsen, SILBA, DEO og EU-portalen på Altiget.dk. Anders er dag bosat i London. 

 

Skribent - Polen

Jacob Lolck (JL)

jacob@magasinetroest.dk

Jacob er kandidat i polsk ved Københavns Universitet. Foruden en bachelorgrad i Polsk har han også bachelorgrader i Statskundskab og Indoeuropæisk Sprogvidenskab - begge fra Københavns Universitet. Han arbejder på den polske ambassade i Danmark. Har undervejs i sine studier studeret i både Kraków og Warszawa. Særlige interesseområder er polsk samfund, politik, kultur og sprog. Har bl.a. beskæftiget sig med polsk udenrigspolitik og Polensbilledet i Danmark.

 

Skribent - Sydøsteuropa

Jais Thomas Møller (JTM)

Jais er kandidatstuderende i Historie på Københavns Universitet. Har en BA i historie med tilvalg i Serbokroatisk/Østeuropastudier ved KU. Han har tidligere studeret Serbokroatisk/Østeuropastudier på blandt andet universitetet i Zagreb. Han er medlem af YATA Danmark og er bestyrelsesmedlem i Balkangruppen. Særlige interesseområder er Bosnien, Serbien og Kosovo.

 

Skribent - anmeldelser

Jens Geisler (JG)

Jens er cand.mag. med bred historisk og kulturel interesse, men særligt fokus på Østeuropa omkring temaer som nationalisme i mellemkrigstiden og Østrig-Ungarns økonomiske udvikling frem til 1914 m.v.. Har som interesseret iagttager og slavofil læsehest med fascination beskæftiget mig med regionens vej gennem historien.

 

——————————————————————————————————————————

Hjemmesiden er programmeret og designet af Buhl & Rasmussen og Lea Bolvig. Den er realiseret med støtte fra Europa-nævnet og Forlaget Columbus fond.

 

Du kan følge Magasinet rØST via Facebook, Twitter og RSS-feeds:

www.facebook.com/magasinetroest

www.twitter.com/magasinetroest

Magasinet rØST som RSS-feed

 

Du er velkommen til at kopiere vore billeder under betingelse af, at fotografen/illustratoren og Magasinet rØST bliver krediteret.

Søg

Vælg land
Østeuropa
RSS
Få nyheder og analyser fra Magasinet rØST som RSS-feed, læs mere her.
Nyhedsbrev