Om Magasinet rØST

Magasinet rØST er et uafhængigt magasin, der har som formål at nuancere debatten om Østeuropa. 

Vi bringer artikler med relation til Central-, Øst- og Sydøsteuropa, Kaukasus og Centralasien om alle emner fra kultur over politik til økonomi. Vi promoverer også gerne events, konferencer og andet.

Redaktion og skribenter

Hvis du har bidrag til rØST, er vi meget interesserede i at modtaget det.
Skulle du have et emne eller tilgang, du mener kunne have interesse for rØST, er du meget velkommen til at kontakte redaktionen på redaktion@magasinetroest.dk, eller tjek 'Kontakt' for at komme i dialog med den relevante redaktør for dit område.

Hvis du har et kulturprodukt, som du gerne vil have rØST til at anmelde, så kontakt redaktion@magasinetroest.dk for at få adressen på en redaktør, der vil anmelde.

Chefredaktør

Julie Arnfred Bojesen

Beskæftiger sig med: Overordnet ansvar for magasinet samt Kaukasus - Armenien, Aserbajdsjan og Georgien

Julie har en bachelor i statskundskab fra Aarhus Universitet og læser MA i Communication for Development på Malmö Universitet. Hun har erfaring med journalistik og formidling, foreningsarbejde og frivillig ledelse. Julie har arbejdet med frivillighed og unge på tværs af Østeuropa, har arrangeret samarbejdsprojekter i Kaukasus, og er meget optaget af mediers rolle i samfundet og politisk kommunikation. Julie er redaktionens generalist med stor interesse for hele vores fokusområde, og den primære indpisker, kommasætter og kontaktperson.

E-mail:julie@magasinetroest.dk
Telefon: +45 60512564
Linkedin: https://dk.linkedin.com/in/julie-arnfred-bojesen-0581b88a/en

Redaktører

Helga Molbæk-Steensig

Beskæftiger sig med: Balkan og Sydøsteuropa - Det tidligere Jugoslavien samt Bulgarien, Rumænien, Albanien og områdets forhold til Grækenland og Tyrkiet.

Helga er BA i Balkanstudier fra Københavns Universitet og Cand.mag i Internationale studier fra Aarhus Universitet med speciale i komparativ forfatningsret og EU-udvidelse mod sydøst. Hun arbejder som underviser i europæiske menneskerettigheder samt retsfilosofi og retssociologi på juridisk fakultet i København og skriver artikler om forbrydelser imod menneskeheden, forsoning i postkonfliktsamfund, kollektive rettigheder og EU's rolle på Balkan.

E-mail: helga@magasinetroest.dk
Telefon:+45 53271418
Linkedin: https://dk.linkedin.com/in/helgasteensig


Rasmus Bouert Lauridsen


Beskæftiger sig med:
Kaukasus - Armenien, Aserbajdsjan, Georgien, og Vestlige tidligere Sovjetunionen - Hviderusland, Moldova, Rusland og Ukraine.

Rasmus er cand. mag. fra Københavns Universitet i historie med speciale i nationalistiske opfattelser i den postsovjetiske russiske presse og har derudover undersøgt den russiske demokratiforståelse samt den generelle russiske identitets- og begivenhedshistorie. Rasmus har arbejdet for Det Danske Generalkonsulat i Skt. Petersborg og har i sine fem år som historieunderviser i gymnasieskolen ledet flere studierejser til byen. Rasmus har rejst med den transsibiriske jernbane, cyklet Østeuropa tyndt og har desuden en personlig interesse for især russisk kultur - litteratur, drama, klassisk musik, film- og malerkunst.

E-mail: rasmus@magasinetroest.dk
Telefon: +45 25599086
Linkedin: https://dk.linkedin.com/in/rasmus-lauridsen-b87b60


Rune Holmgaard Andersen


Beskæftiger sig med:
Vestlige tidligere Sovjetunionen - Hviderusland, Moldova, Rusland, Ukraine, og Baltikum - Estland, Letland og Litauen.

Rune er cand.scient.pol fra Aarhus Universitet og er ved at afslutte sine PhD-studier fra Tartu Universitet, Estland. Han har arbejdet som forsker og underviser på henholdsvis Tartu Universitet, Center for the Study of Democracy ved University of California, Irvine (USA), Sciences Po Lyon (Frankrig) og Roskilde Universitet, og har beskæftiget sig intensivt med de politiske og økonomiske forhold i de tidligere kommunistiske lande. Herudover har han siden 2007 været contributor til Economist Intelligence Units rapporter om Estland.

E-mail: rune@magasinetroest.dk,
Telefon: +45 93 95 75 10
Linkedin: https://dk.linkedin.com/in/rune-holmgaard- andersen-33b8066


Torben Hede Hansen


Beskæftiger sig med:
Balkan og Sydøsteuropa - Albanien, Bosnien og Hercegovina, Bulgarien, Kosovo, Kroatien, Makedonien, Montenegro, Rumænien, Slovenien, Tyrkiet og Grækenland, og Centraleuropa/Visegrad - Polen, Slovakiet, Tjekkiet og Ungarn.

Torben Hede Hansen har en akademisk baggrund på historie og Europastudier ved Århus Universitet og Katholieke Universiteit i Leuven.  Han har været i praktik ved den danske ambassade og arbejdet ved Europarådets lokalkontor i Beograd. Han har arbejdet med politik, EU østudvidelse, selvstyre, pressefrihed, menneskerettigheder, minoritetsrettigheder, ligestilling og kultur. Han har været frivillig på Kulturni Centar Rex samt Slobodna Zona filmfestivalen og arbejdet for rettighedsorganisationen U Pravu Si.

E-mail: torben@magasinetroest.dk
Telefon: +45 28738381

Caroline Bilde

Beskæftiger sig med: Vestlige tidligere Sovjetunionen: Hviderusland, Moldova, Rusland og Ukraine.

E-mail: caroline@magasinetroest.dk
Telefon:
Linkedin: https://dk.linkedin.com/in/caroline-bilde-krogh-jensen-a99a6a3b


Signe van Zundert

Beskæftiger sig med: Baltikum - Estland, Letland og Litauen

E-mail: signe@magasinetroest.dk
Telefon: +45 61652180
Linkedin: https://dk.linkedin.com/in/signevanzundert/en

Kristoffer Friis Hecquet
Beskæftiger sig med: Balkan og Sydøsteuropa - Albanien, Bosnien og Hercegovina, Bulgarien, Kosovo, Kroatien, Makedonien, Montenegro, Rumænien, Slovenien, Tyrkiet og Grækenland.
E-mail: kristoffer@magasinetroest.dk
Telefon:+45 24252667 og +46 72312 5009
Linkedin: https://se.linkedin.com/in/kristofferhecquet

Jon Reinhardt-Larsen

Beskæftiger sig med:
Centraleuropa/Visegrad - Polen, Slovakiet, Tjekkiet og Ungarn.

Jon har to Cand.mag.-grader i hhv. Historie og Russisk sprog og kultur fra Københavns Universitet. Han har specialiseret sig i det 20. århundredes internationale politiske historie med særlig fokus på forholdet mellem Sovjetunionen/Rusland og resten af Europa. Han har været medstifter og chefredaktør for Passé – de historiestuderendes tidsskrift og er nu fungerende Head of Research i YATA Denmark.

E-mail: jon@magasinetroest.dk
Telefon:

 

Formål, baggrund og målgruppe

Retningslinier for skribenter

Alle artikler sendes til redaktion@magasinetroest.dk medmindre du har en særlig redaktør du vil i kontakt med, i så fald kan du finde de enkeltes kontaktoplysninger her.

Magasinet rØST har til formål at oplyse om Østeuropa og tilbyde gode, velunderbyggede analyser til alle, der er interesserede i regionen. Vi modtager meget gerne analyser, anmeldelser og reportager fra akademikere, studerende, skribenter, politik- og kulturnørder fra overalt i Danmark eller udstationeret i Østeuropa. Vi har overordnet tre kategorier for artikler, og det er vigtigt at du gør dig klart, hvilken kategori du vil skrive indenfor før du går i gang.

Herunder er en beskrivelse af hver artikelkategori og til sidst en styleguide, der gælder alle artikler.

Artikeltyper

Kultur
Denne kategori handler om kunst og kultur og alt det, der vækker begejstring hos Østeuropanørder. Det kan være rejseberetninger, omtaler af udstillinger, guider til østeuropæiske byer, boganmeldelser, musik- og koncertanmeldeser, sport,  litterære analyser og meget mere.

Artiklerne må være op til 7500 tegn med mellemrum, men kortere artikler er også velkomne. Man må gerne linke til billetsalg, hvor bogen, billetten, eller andet kan købes. Der må meget gerne medsendes et billede i formatet 540*368 pixels.

Samfund
Denne kategori dækker over politiske analyser, men også juridiske analyser, økonomiske analyser og alt det indimellem. Det er også her valgomtaler udgives. Der må gerne være henvisninger linket direkte ind i teksten når det er relevant. Der må også gerne indføjes interviews og reportageelementer, så længe det skrives, hvem der udtaler sig.

Det er fuldstændigt centralt for artikler, der udgives som analyser under 'samfund' at der ikke anvendes ufunderede, brede udtalelser af arten, ”ungdommen er færdig med den politiske klasse” eller ”stemningen i byen er aggressiv”, angiv hellere et citat fra nogen, der siger det, eller et eksempel, der underbygger det.

Artiklerne må være op til 7500 tegn med mellemrum, men kortere artikler er også velkomne. Der må meget gerne medsendes et billede i formatet 540*368 pixels.

Debat
Debatartikler må selvfølgelig gerne være partiske. De skal helst have ét enkelt budskab som underbygges med eksempler og argumentation. Deres sprogbrug må også gerne være mere bombastisk og kækt end analyse-artiklerne indenfor kultur og samfund.

Artiklerne må være op til 5000 tegn med mellemrum, men kortere artikler er også velkomne. Der må meget gerne medsendes et billede i formatet 540*368 pixels.

Tema
rØST udgiver med mellemrum også temanumre, hvor flere forskellige udtryk og formidlingsformer kommer i spil. Hvis du er interesseret i at bidrage til et tema med tegninger, lydfiler, film, billedserier, reportager og lignende, eller har en god idé til et tema, så kontakt redaktionen.

Styleguide

Alle artikler skal have:

  • en overskrift, der er koncis og alligevel har blikfang
  • en manchet, der så kort som muligt beskriver hvad artiklen handler om
  • en brødtekst der ikke overstiger 5000 tegn for debatartikler og 7500 tegn for kultur- og samfundsartikler.
  • Underrubrikker, små underoverskrifter, der markerer at et nyt delemne tages op
  • Skribentens fulde navn og 2-3 linjer om din baggrund eller interesse i Østeuropa
  • Et billede i god kvalitet i formatet 540*368 pixels – redaktionen kan hjælpe med dette hvis du enten ikke har et billede, eller har et billede, der ikke er i disse dimensioner.

Alle artikler skal bruge

  • Gængse stave og kommaregler – både nyt og gammelt komma accepteres så længe det bruges konsistent.
  • Årstal i formatet 1992, 1990erne
  • Tal skrives i tekstform op til nioghalvfems medmindre to tal sammenlignes – ”23 ukrainere men kun 12 russere” eller der tales om procent eller kommatal - ”der er 2,23 mænd per kvinde i denne landsby”, ”den siddende regering fik 52 procent af stemmerne”
  • Neutralt og respektfuldt sprogbrug – afstå fra racistiske, sexistiske og lignende ordvalg.

Redaktionen sørger for, at alt stof bliver redigeret og gået efter i sømmene. Er vi i tvivl om noget, spørger vi. Er vi utilfredse med noget, retter vi det. Er vi utilfredse med for meget, kasserer vi - men vi bestræber os på altid at fortælle, hvorfor vi gør, som vi gør.

Er du i tvivl om noget, så kontakt os gerne og bliv klogere på vores ambitioner, kvalitetskrav og ekspertiser – og gør os klogere på dine.

God fornøjelse!
redaktion@magasinetroest.dk

——————————————————————————————————————————

Hjemmesiden er programmeret og designet af Buhl & Rasmussen og Lea Bolvig. Den er realiseret med støtte fra Europa-nævnet og Forlaget Columbus fond.

 

Du kan følge Magasinet rØST via Facebook, Twitter og RSS-feeds:

www.facebook.com/magasinetroest

www.twitter.com/magasinetroest

Magasinet rØST som RSS-feed

 

Du er velkommen til at kopiere vore billeder under betingelse af, at fotografen/illustratoren og Magasinet rØST bliver krediteret.

Søg

Vælg land
Østeuropa
RSS
Få nyheder og analyser fra Magasinet rØST som RSS-feed, læs mere her.
Nyhedsbrev

<