Artikler om Rusland

Røde stjerne
14. maj 2010 Debat, Rusland

Nallerne væk fra vores historie!

BAGGRUND | Fra Sovjetunionen brød sammen til i dag med Rusland under Vladimir Putin har den russiske historie været brugt og fortalt på forskellige måder af forskellige aktører. I disse dage forsøger et samarbejde mellem ungdomsorganisationen Nasji og Moskvas Universitet at tilbageerobre historien om Sovjetunionens 2. Verdenskrig. Nærværende analyse af Louise Willemoes Pou...

12. maj 2010 Samfund, Polen, Rusland, Ukraine, Hviderusland, Moldova, Armenien, Aserbajdsjan, Georgien

Åbne grænser mod øst

VISUMFRIHED | EU tager formodentlig et stort skridt mod visumfrihed med Rusland på et topmøde 31. maj. Polen og andre presser på for også at inkludere Ukraine og andre Post-sovjetiske lande.

Veteraner kigger på Sejrsparade
09. maj 2010 Samfund, Rusland

Sejrsdagen

PARADE. 65-års-dagen for Hitlertysklands overgivelse på østfronten i Den Store Fædrelandskrig, blev søndag 9. maj fejret overalt i Rusland med parader og fest.

I Bruxelles var flaget på halv i anledning af den polske tragedie
02. maj 2010 Samfund, Polen, Rusland

Rusland offentliggør Katyń-dokumenter – polsk-russisk tøbrud undervejs

TRAGIK-POLITIK-OPTIMIK. Rusland har offentliggjort centrale dokumenter fra Katyń-massakren på polske officerer under Anden Verdenskrig. Polens statsminister Donald Tusk kalder offentliggørelsen for en mulig ”katalysator for fornyet samarbejde”. Ruslands præsident Dmitrij Medvedev kaldte beslutningen for ”en pligt” på et pressemøde under sit besøg i Danmark.&...

29. april 2010 Samfund, Rusland

Det sidste besøg

DIMITRIJ MEDVEDEV. For første gang i 46 år besøger et russisk statsoverhoved Danmark. Besøget varsler et tættere samarbejde med den store nation i Øst. Den russiske præsident ønsker at involvere danske virksomheder i moderniseringen af Rusland. Det sidste besøg forløb noget anderledes.

Foto: Jan Jul
24. februar 2010 Kultur, Ukraine, Rusland

Sort magi og kommunisme: Mesteren og Margarita

TEATERANMELDELSE | Århus Teater opførte i vinteren 2010 Mikhail Bulgakovs hovedværk Mesteren og Margarita.

Stalins børn
26. januar 2010 Kultur, Rusland

Stalins børn

BOGANMELDELSE | Med udgangspunkt i en tid som reporter i Moskva i 1990'erne fortæller Owen Matthews (OM) i Stalins børn sin families tragiske og fantastiske historie. Bogen er en stor fortælling om Stalins Rusland, Den Kolde Krig og det moderne Moskva.

Schalburg
15. december 2009 Kultur, Rusland

Schalburg - en patriotisk landsforræder

BOGANMELDELSE | Biografien 'Schalburg - en patriotisk landsforræder' tegner et grundigt og nuanceret billede af en mand i sine følelsers vold i en dramatisk tid. Og af en familiefar med en vindende personlighed.

04. oktober 2009 Debat, Rusland, Georgien

Georgien som skurk – Magasinet rØST som værn mod ensidighed i danske medier

OPNION | En analyse og kritik af de danske mediers dækning af minikrigen mellem Rusland og Georgien i 2008, hvor heller ikke de danske politikere så gode ud. Her opridses tillige nogle grundtanker bag Magasinet rØST.

Søg

Vælg land
Østeuropa
RSS
Få nyheder og analyser fra Magasinet rØST som RSS-feed, læs mere her.
Nyhedsbrev

<