17. december 2015 Tema, Bosnien-Hercegovina, Samfund

TEMA: KRIG I FREDENS EUROPA - BOSNIEN 20 ÅR EFTER DAYTON

TEMA OM BOSNIEN | To årtier efter krigen i Bosnien sluttede oplever Europa endnu en gang en blodig krig i egen baghave og en flygtningekrise, der ryster kontinentet og vækker minder om 90’erne på Balkan. I dette tema undersøger vi, hvad Dayton-aftalen har betydet for Bosnien og for Europa.

24. november 2015 Tema, Kultur

TEMA: RELIGION - KUN FRA ØST KOMMER LYSET

TEMA OM RELIGION | I 40 år under autoritære styrer i Østblokken fandtes én religion: socialismen. Til trods for dette findes en stor mangfoldighed af religiøse retninger med gamle traditioner i hele området. I denne udgivelse går vi på opdagelse i Østeuropas ukendte religiøse kulter, kringelkroge og konflikter.

29. april 2015 Tema, Debat, Østeuropa

TEMA: BUMLET VEJ TIL DEMOKRATI

TEMA OM TRANSITION | Hvordan forstår vi transitionen, og hvad er det for forandringer, den tidligere østblok har gået igennem? Magasinet rØST gør status og evaluerer på 25 års udvikling i Østeuropa.

11. november 2014 Tema, Ukraine, Samfund

TEMA: EUROPAS HISTORIE SKRIVES I UKRAINE

TEMA OM UKRAINE | Det er et år siden revolutionen begyndte i Ukraine. Folkemasserne strømmede til Uafhængighedspladsen i Kijev, men ingen vidste, hvad der ventede det store østeuropæiske land. Magasinet rØST ser tilbage på et begivenhedsrigt år med analyser, reportager, rejsebeskrivelser og meget mere.

24. oktober 2013 Tema, Georgien

TEMA: ET SPLITTET GEORGIEN

TEMA OM GEORGIEN | Der er præsidentvalg i Georgien på søndag og det er nu fem år siden, krigen imellem Georgien og Rusland afsluttedes. Dette har givet anledning til at Magasinet rØST har sat særligt fokus på Georgien i denne temaudgivelse.

10. maj 2012 Serbien, Tema

TEMA: DYBERE IND I SERBIEN

TEMA OM SERBIEN | Magasinet rØST går i dette tema dybere ind i Serbien. Læs analyser om serbernes jugoslaviske fortid, om relationer med EU, om tennisstjernen Novak Djokovic og vi har en hel sektion om den snigmyrdede premierminister Zoran Djindjic. Hent udgivelsen som PDF til print eller til at læse på skærmen.

01. februar 2011 Tema

TEMA: TO SIDER AF USBEKISTAN

TEMA OM USBEKISTAN | Magasinet rØST har kastet et blik på det centralasiatiske land Usbekistan. Med interviews, rejsebeskrivelser og analyser kan du her få et unikt møde med det mystiske land i øst. Hent udgivelsen som PDF til print eller til at læse på skærmen.

15. juni 2010 Tema, Østeuropa, Estland, Letland, Litauen

TEMA OM BALTIKUM PÅ GADEN

TEMA OM BALTIKUM | Så er vores tema på gaden. Magasinet rØST har sat fokus på de tre lande Estland, Letland og Litauen med dybdegående interviews og analyser. Hent udgivelsen i PDF til print eller læs den på skærmen.

Søg

Vælg land
Østeuropa
RSS
Få nyheder og analyser fra Magasinet rØST som RSS-feed, læs mere her.
Nyhedsbrev

<